vrijdag, mei 20, 2005

Rente verlaging bij Argenta Bank

Wederom in korte tijd een rente-verlaging bij Argenta Bank, de 2e geldverstrekker van België.

Argenta is naar mijn mening de nummer 1 geldverstrekker onder de hypotheekadviseurs en assurantietussenpersonen. Door hun messcherpe en eerlijke tarieven een concurrent voor de meeste handelsbanken.

Eerlijke Argenta tarieven
1 rente tarief voor nieuwe en bestaande klanten (en een normale boeteregeling).


Wat bedoel ik hiermee;
Er zijn vele geldverstrekkers die 2 rentetarieven naast elkaar hanteren. 1 rente-tarief met korting voor nieuwe klanten en een rente-tarief voor bestaande klanten. U raad het al, bestaande klanten krijgen geen korting en betalen dus een hogere rente.

Voorbeeld:
Nieuwe klant, rente 5 jaar vast 3,4%. Na 5 jaar krijgt deze klant het hogere tarief voor bestaande klanten voor zijn kiezen, misschien wel 0,3 tot 0,7% hoger!!

Oké, ik hoor u denken dan ga ik gewoon na 5 jaar naar een andere geldverstrekker. Dat kan maar... heeft u al aan de kosten gedacht?
Notariskosten, taxatiekosten, afsluitkosten nieuwe hypotheek, enz.
Kortom: hoge kosten, veel werk en opnieuw een acceptatie traject bij de nieuwe geldverstrekker.

Bovenstaand hypotheek-produkt wordt in vakjargon ook wel de "intraphypotheek" genoemd, eerst de klant met korting binnenhalen en daarna de korting weer dubbel en dwars terugverdienen.

Op de verschillen in boeteregelingen kom ik later terug.

Onderstaand het tarief van Argenta, 1 tarief voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Argenta hypotheek-rente m.i.v. 26 mei 2005

1 Comments:

At 10:13 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Jaap,

Mooi onderwerp om toe te voegen als RSS-feed

wimvanduijn

 

Een reactie posten

<< Home